عقب افتادن پریود
نوشته شده توسط : تیم پزشکی

حتما بارها بارها شما تاخیر داشتن در پریود را تجربه داشته اید، اولین شک شما هم به بارداری میرود حتی اگر رابطه پرخطر و یا اقدام هم نداشته باشید. در این مقاله علت تاخیر و عقب افتادن پریود ذکر شده است.

علت های احتمالی تاخیر و عقب افتادن پریود

1. کاهش وزن

اگر وزن زیاده از دست داده باشید، پریودی شما با تاخیر شروع می شود یا ممکن است پریود نشوید. BMI (شاخص توده بدن) زیر 19 ایده آل به نظر می رسد اما اگر این کاهش ناگهانی اتفاق بیفتد، بدن شما شروع به ترس و اضطراب می کند و ممکن است پریودی شما از دست برود. برای پریود شدن، بدن نیاز به استروژن برای ایجاد پوشش رحم دارد. کاهش شدید وزن، مصرف کم کالری یا کم بودن فشار هیپوتالاموس، غده ای در مغز که مسئول تنظیم فرآیندهای مختلف بدن از جمله پریودی است، باعث می شود بدن شما استروژن مورد نیاز برای پریود شدن را آزاد نکند. در موارد شدید، افراد کم وزن به طور کلی تخمک گذاری نمی کنند. اگر فکر می کنید کاهش وزن باعث تاخیر در پریودی شما است، قطعا باید به پزشک مراجعه کنید.

2. افزایش وزن

از سوی دیگر، داشتن اضافه وزن یا به دست آوردن مقدار زیادی وزن در مدت زمان کوتاه می تواند باعث شود بدن بیش از حد استروژن تولید کند. این مسئله باعث می شود ماهها تخمک گذاری نکنید و این امر باعث ضخیم شدن بیش از حد پوشش اندومتری و ناپایداری آن می شود. این مسئله باعث پریودی های سنگین یا نامنظم می شود. در اغلب موارد، اگر اضافه وزن دارید، کاهش چندین کیلو اضافی، باعث بازگشت و شروع پریودی می شود. اما اگر به هر حال مطمئن نیستید، مجددا به پزشک مراجعه کنید.

3. اختلال در خوردن

اختلالات در خوردن مانند Anorexia Nervosa یا Bulimia Nervosa می تواند سطح استروژن را کاهش دهد و در نتیجه موجب توقف قاعدگی می شود.

4. رژیم لاغری

حتی اگر وزن شما متوسط باشد، یک رژیم لاغری واقعی می تواند علت تاخیر در پریودی باشد. رژیم سالم برای چرخه سالم ضروری است بنابراین مطمئن شوید رژیم غذایی شما شامل مقدار زیادی میوه و سبزیجات، پروتئین، فیبر و چربی های سالم است.

5. ورزش بیش از حد

از دست دادن پریودی در واقع آمنوره نامیده می شود و دونده های ماراتن و دیگر مربیان استقامت، رقصنده های باله، ژیمناست ها و دیگر ورزشکاران حرفه ای معمولا دچار تاخیر در پریودی می شوند. اگر بیش از حد تمرین می کنید و کالری کمتری دریافت می کنید، یا اگر در حین ورزش دچار آسیب و بیماری می شوید، بدن شما به اندازه کافی استروژن تولید نمی کند و ممکن است پریود نشوید. 

6. بیماری

اگر دچار سرماخوردگی، آنفولانزا یا بیماری دیگر باشید، ممکن است دچار تاخیر در پریودی شوید. این بدان معنی است که ممکن است اصلا پریود نشوید یا پریودی شما دیر شود. 

7. فشار

هیپوتالاموس، هورمون تنظیم کننده، به شدت تحت تاثیر هورمون استرس، آدرنالین و کورتیزول قرار دارد. مرگ یک فرد دوست داشتنی، یک شغل جدید، یک شکست، یا هر رویداد دیگر در زندگی که موجب ایجاد استرس شود، می تواند پریودی شما را به تاخیر بیندازد. تا زمانی که مغز شما تشخیص ندهد که رویداد استرس زا تمام شده است، عملکرد بدن را به حالت عادی باز نمی گرداند.

8. تغییر در برنامه

علاوه بر تنش، بدن ما واقعا تغییر را دوست ندارد. حتی تغییر چیزهای کوچک، مانند زمان بیدار شدن، تغییرات در کار، سفر و تغییر ساعت بدن، شروع کار جدید و ... می تواند روی چرخه شما تاثیر بگذارد. این مسئله جای نگرانی ندارد. زیرا به محض اینکه بدن شما به شرایط عادت کند همه چیز به حالت عادی باز می گردد.

عقب افتادن پریود





:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 اسفند 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: